cabecera noticies

Construmat busca noves oportunitats de negoci per al sector en recuperació

Economía | 04/05/2015 - 13:51h

Barcelona, 4 maig (EFE).- El saló Construmat busca en la seva 19 edició oferir noves oportunitats de negoci per a un sector, el de la construcció, que afronta un escenari de "recuperació real", encara que "tímida", i que aspira a recuperar de mica en mica la inversió pública, que ha trobat a faltar durant les crisis.

En la presentació del saló, que aquest any estrena la marca Beyond Building Barcelona i que se celebrarà entre el 19 i el 23 de maig al recinte de Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el president del comitè organitzador del saló, José Miarnau, ha comentat que després d'uns 2013 i 2014 "difícils", "les coses comencen a canviar".

Fent balanç dels anys de la crisi, Miarnau ha lamentat la "poca ajuda pública i el poc compromís" de les administracions públiques amb un sector que actualment està "a la cua" d'Europa en inversió pública.

Per això, malgrat ser conscient de la importància de mantenir la inversió social, ha demanat al sector públic que recuperi nivells d'inversió "racionals" i "ordenats" en construcció, després de subratllar el pes que té aquest sector en la generació d'ocupació i que per cada euro invertit en ell les administracions recuperen 70 o 80 cèntims via ingressos fiscals.

Amb tot, Miarnau ha assumit que, "ara per ara", aquest escenari d'incipient recuperació en el sector s'està produint sense el suport de la inversió pública i amb un exigu finançament privat, encara que "els fons d'inversió" sí que estan apostant per la construcció i la banca "a poc a poc" està obrint l'aixeta del finançament, ha celebrat.

Construmat redobla en aquesta edició l'aposta per noves oportunitats de negoci, com les que pot trobar en la innovació, la rehabilitació, la sostenibilitat i el disseny, convençut que la seva recuperació passa per adaptar-se a les noves realitats i per continuar buscant negoci a l'estranger.

En aquest sentit, el saló ha habilitat espais on es mostraran des d'exemples de construcció de cases amb impressores 3D fins a l'ús de robots per construir edificis.

En aquesta edició, aquest saló bianual, que organitza Fira de Barcelona, comptarà amb 300 expositors i 650 marques representades, front als 311 expositors del 2013, encara que llavors hi havia menys marques representades, un total de 525.

Respecte al nombre de visitants, el director del saló, Jaume Domènech, ha recordat que el 2013 es va arribar als 49.500 visitants, i ha assegurat que ara espera excedir aquesta xifra almenys un 12 %, en una edició que estarà oberta durant els seus últims dos dies al públic general.

Amb la finalitat d'acostar les oportunitats de negoci a les empreses del sector, Construmat tornarà a organitzar aquest any l'anomenat Fòrum Contract, que dóna a conèixer projectes d'obra nova o de rehabilitació.

Aquest any es presentaran 217 projectes, 145 d'ells internacionals i els altres 72 nacionals, una xifra superior a la del 2013, i com és habitual es desplaçaran a Barcelona missions comercials de diversos països, entre elles una del ministeri d'Habitatge del Brasil i una altra del ministeri de la construcció de Cuba, un país que ofereix "clares" oportunitats de negoci, ha apuntat Domènech.

També avui, Construmat ha presentat un estudi, elaborat pel catedràtic d'Economia Aplicada José María O'Kean que sosté que l'ajust en el sector de la construcció "ha acabat", però que apunta que haurà d'adaptar-se a tendències com les ciutats intel·ligents, les necessitats d'una població cada vegada més envellida o bé l'edificació sostenible.

Aquest informe es fa ressò de les previsions de Funcas que auguren un creixement per a la construcció del 5,1 % el 2015 i del 4,5 % el 2016.

 

La Vanguardia 04-05-2015

 

feedback
x