cabecera noticies

Assemblea General 2021

CELEBREM L'ASSEMBLEA GENERAL DE LA NOSTRA ENTITAT

 

El President començà explicant que aquest passat any ha estat un any molt difícil però tot i així hem continuat fent moltes coses, feina que els nostres socis ens heu anat marcant per defensar el sector i les vostres empreses. El COVID19 ens va alterar totes les previsions però des de Cambra hem liderat el sector en tots aquests mesos i hem mantingut tots els serveis i el contacte amb les Administracions. 

Així mateix hem seguit treballant per fer present l’entitat als mitjans de comunicació i a la societat i estem aconseguint que els mitjans de comunicació ens tinguin com a referent en tot allò que tracti sobre infraestructures, equipaments i licitació pública. La tasca principal és mantenir el contacte continuat i permanent amb els diferents mitjans de comunicació i multiplicar la presencia de la institució en actes públics. Tot això sense oblidar l’organització d’actes per la pròpia entitat, com per exemple “Construint ponts amb les Infraestructures” que vàrem celebrar el passat dia 8 d’octubre de 2020 obert en Streaming, i amb representació de la Societat Civil Catalana, sis institucions com son: FTN, PIMEC, CAMBRA DE COMERÇ, CERCLE D’ECONOMIA, UGT i CCOO, amb l’assistència del 1er. Tinent d’Alcalde, el Sr. Jaume Collboni, del Conseller Calvet i del Ministre Ábalos. 

Vàrem també organitzar la “IV Nit de les Infraestructures” el passat 14 d’octubre amb la ponència del Sr. Rui-Wamba i la presència de la Sra. Janet Sanz, el Sr. Damià Calvet i D. Pedro Saura. 

Llansó comenta que conjuntament amb Foment del Treball Nacional tenim pendent d’actualitzar com a Comissió d’Infraestructures i Equipaments de Foment, el document “Per un nou model de gestió de les Infraestructures”, acompanyat del catàleg de les “100 infraestructures bàsiques pendents d’executar a Catalunya” (CAT 100). I el seu catàleg que recull els “160 pendents d’executar a Catalunya”. (CAT Equipaments) i que en breu es farà.

S'han tornat a reprendre, de forma telemàtica, els esmorzars col·loqui, que organitzem conjuntament amb ASINCA, en la qual tenim l’oportunitat d’escoltar i debatre amb els representants dels principals organismes licitadors. Amb motiu de la COVID19 vam haver de suspendre tots els actes que teníem programats per l’any 2020; enguany ja hem fet ja 4, amb l’assistència de l’Àngel Sanchez (BIMSA), Ricard Font (FGC), Mercè Conesa (APB) i Vicente Vilanova (Demarc. Carreteres de l’Estat a Catalunya). 

Així mateix, i en el marc del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, del qual som membres fundadors, està tenint una influència molt remarcable i podem constatar que el seu missatge està arribant nítidament a les Administracions i als mitjans de comunicació. En aquest sentit vam participar activament en l’elaboració dels informes el 2020: 

- Núm. 6: La millora de la garantia de l’abastament urbà d’aigua

- Núm. 7: Transició energètica. Emmagatzematge d’energia. Centrals reversibles 

I el 2021: 

- Núm. 8: Parc d’habitatges de lloguer a preus regulats. Una necessitat urgent.

I la 2ona. Declaració amb motiu de la COVID19 

Pel que fa a Foment del Treball, hem aconseguit que el sector estigui representat amb una de les Vicepresidències i l’any 2020 vàrem tenir l’honor d’assolir per Catalunya una vicepresidència de la CNC, amb el recolzament de la CCC. 

En l’àmbit organitzatiu l’entitat està mantenint l’estabilitat en el nombre de socis i, a dia d’avui som 76 (5 empreses més que el 2020) . Tot i una caiguda del PIB de la Construcció a Catalunya del 15,4% en el 2020. L’entitat segueix ajustant el seu pressupost i reduint la seva càrrega per a les empreses; enguany en l’elaboració del pressupost per a l’any 2021 s’ha aplicat d’un coeficient multiplicador a les quotes socials del 0,80. 

Llansó acaba dient que com a Cambra de Contractistes esperem assolir, amb el suport de tots, tots els objectius de les nostres empreses. 

La cloenda de l'Assemblea comptà amb presència i participació del nou Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, el Sr. Ricard Font. 

Veure Memòria 2021 

feedback
x