cabecera noticies

IV Jornada sobre Gestió de les Infraestructures i els equipaments: Conservació i modernització

ELS EXPERTS DEL SECTOR PÚBLIC I EMPRESARIAL DEFENSEN LA NECESSITAT D'UN NOU MODEL

PER A LA CONSERVACIÓ, MANTENIMENT I MILLORA DELS EQUIPAMENTS

Ahir es va celebrar a la Sala d’Actes José Antonio Torroja de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ETSECCP) de l’UPC la “IV Jornada sobre la Gestió de les Infraestructures i els Equipaments: Conservació i modernització.”, organitzada per la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), amb el suport de la pròpia Escola. En el decurs de la jornada, representats de les administracions públiques (estatal, autonòmica i local), del sector empresarial i experts.

Una representació significativa del sector i les administracions

La jornada, a la qual van assistir 115 persones, va acollir una àmplia representació del sector professional de l’obra pública, les infraestructures i els equipaments, tant de l’àmbit públic com del privat.

La benvinguda i apertura de l’acte va anar a càrrec de Esther Real Saladrigas, Directora de l’ETSECCP, Joaquim Llansó Nores, President de la CCOC, i de Javier Herrero Lizano,  Director General de Carreteres del MITMA, que va cloure la introducció a la Jornada .

El contingut de la jornada s’ha estructurat en 4 eixos:

  1. Conservació, Explotació i modernització: cost i finançament”, ponència a càrrec de Pere Macias i Arau, Vocal del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya.
  2. Taula rodona de les Administracions Públiques”, amb la participació de Manuel Valdés, Gerent de Mobilitat i Infraestructures; Xavier Flores García, Director General d’Infraestructures de Mobilitat del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; Vicente Vilanova Martínez-Falero, Cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya del MITMA; Fernando Benito Navazo, Director Zona Nord Est i Electrificació de COMSA; amb la moderació en el subsegüent debat de Francisco Gutiérrez Fernández, President del Consell Assessor d’infraestructures de Catalunya;
  3. Taula rodona de les Entitats Públiques, amb la participació d’Ángel Contreras Marín, Director General de Conservación y Mantenimiento de ADIF; Pere Calvet i Tordera, Director General de Ferrocarrils de la Generalitat; Ramón Griell Bernadó, Subdirector General d’Infraestructures i Conservació de l’Autoritat Portuària de Barcelona; Ramón Serra i Massip, President de la Ciutat de la Justícia, Jordi Ferrando Cuadradas, Director de Zona Est d’FCC Construcción; amb la moderació en el subsegüent debat de Francesc Sibina Burón, President de CCIES.

A la cloenda va intervindre Janet Sanz, Tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i Ricard Font i Hereu, Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya que va qualificar de molt positiva la jornada i va agraïr la tasca de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya, perquè permet als diversos agents compartir coneixements i aprofundir en el diàleg per fer front amb optimisme als reptes del futur, ambientals, socials i econòmics, en l’àmbit de les infraestructures i equipaments.

Principals conclusions de la jornada

Després de més de quatre hores de debat, les principals conclusions van ser les següents:

  • La conservació i manteniment de les infraestructures i els equipaments ha patit durant molts anys d’un clar dèficit inversor. 
  • La importància de la conservació i manteniment de les infraestructures i els equipaments per garantir la seva eficiència i bon servei a la ciutadania i a les empreses. 
  • La importància d’adoptar mecanismes per a la modernització i millora de les infraestructures i els equipaments per tal d’afrontar les transformacions constants del nostre entorn. 
  • Necessitat de dotar a les Administracions Públiques i al conjunt del sector públic d’eines adequades de contractació, finançament i innovació per fer front als nous reptes de modernització i millora de les infraestructures i els equipaments. 
  • La necessitat d’involucrar al sector privat en aquesta activitat de conservació i millora de les infraestructures i els equipaments establint mecanismes de seguretat jurídica i sostenibilitat financera.

Descarregar nota de premsa 

 

feedback
x