El Saló de la Construcció de Fira de Barcelona se celebrarà del 21 al 23 de maig al Pavelló 1 del recinte de Gran Via
Un extens programa d'activitats per als col·lectius de professionals del sector farà de Construmat 2024 el millor fòrum de debat i coneixement de la indústria de la construcció en una convocatòria que posa el focus en la sostenibilitat i la innovació com a grans eixos temàtics. Del 21 al 23 de maig, el pavelló 2 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona serà seu de la 23a edició d'un saló que comptarà, a més, amb tot l'ecosistema de la construcció espanyola.
La innovació, la sostenibilitat, la construcció industrialitzada, l'edificació en fusta i formigó o les iniciatives més emergents seran les grans protagonistes d'un esdeveniment que augmenta un 50% el seu espai expositiu en relació amb la darrera edició i que compta amb la participació ja confirmada d'empreses líders com Alsina, Ciments Molins, Drutex, Eurofred, Fischer, Haier, Holcim, Hormipresa, Jung, K-Line, KLH, PMP, RD Lluna, Roca o Schnell, entre d'altres.
Construmat 2024 abordarà els grans reptes del sector a través d'un programa d'activitats complet per als professionals des de congressos fins a masterclass passant per fòrums i xerrades.
En aquest sentit, cal assenyalar la celebració del Sustainable Building Congress, un congrés que comptarà amb 50 ponències, 15 taules rodones i 120 ponents, i on es donaran visibilitat a les iniciatives desenvolupades que minimitzin l'impacte ambiental de l'activitat constructora per impulsar una construcció més sostenible i responsable. La descarbonització i l'economia circular, les solucions i les tecnologies digitals i els sistemes constructius industrials són les temàtiques d'aquest congrés, que posarà en valor les millors pràctiques i innovacions sectorials.
Aquesta aposta per la sostenibilitat es materialitzarà amb la construcció d´una casa de fusta de tres plantes, dissenyada per l´arquitecta hispano-mexicana Alba Lucila Gutiérrez, amb el nom de Casa Mòdul Hàbitat Mediterrani. A més, s'edificarà una casa de formigó, que mostrarà els avantatges de la construcció industrialitzada com una nova forma de construir que permet agilitzar els temps en edificació i optimitzar el consum d'energia i recursos, així com controlar la despesa a les diferents fases del projecte .
Startups i innovació
Construmat mostrarà també innovacions del sector a dues noves àrees. El PropCon Hub, un espai dinàmic, en què es donarà visibilitat a 25 empreses de nova creació que fan ús de la tecnologia digital en els àmbits de la construcció (ConTech) i de la gestió immobiliària (PropTech) i que exposaran els seus projectes de negoci a clients potencials, socis i inversors. I el PropCon Hub Forum on s'oferiran presentacions d'experts en innovació a la construcció des de la prefabricació sostenible fins a l'ús de la Intel·ligència Artificial.
A la zona de workshops i tallers se celebraran unes jornades del Consell per a l'Acreditació Internacional d'Arquitectura i Disseny (CIAAD), soci oficial de les Nacions Unides per a la implementació i l'avenç dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb seu a Dubai , i una sessió de certificació de Fisher per a instal·ladors del sistema Solar-Fix, pas previ a l'examen per aconseguir l'acreditació TÜV Rheinland.
Una nova edició dels prestigiosos Premis Construmat, comissariats per la Fundació Mies van der Rohe i que incorporen per primer cop el premi del públic, completa el programa d'activitats de Construmat 2024.
Mercats internacionals
D'altra banda, el saló ha tornat a posar el focus en els mercats internacionals de l'arc mediterrani com ara el Marroc o Turquia, països que obren un ampli ventall d'oportunitats tant a les grans empreses constructores com a les de serveis auxiliars més petites.
En aquest sentit, el Marroc serà el país convidat de Construmat 2024, fent de Barcelona el punt de trobada entre les necessitats del país nord-africà i les empreses del nostre país amb la presència d'una missió comercial oficial marroquina formada per set empreses, sis federacions del sector i els col·legis d’arquitectes i associacions de constructors i promotors.
Construmat compta amb el suport de les principals entitats i associacions del sector com APCE Espanya, ASEFAVE, AECOM, ANERR, CNC, CATEB, COAC, COAM, CGATE, CSCAE, Federació de Gremis de la Construcció, Fundació Laboral de la Construcció o IMHAB, entre d'altres.
En cas de voler assistir podeu fer clic en el següent enllaç: https://registration.firabarcelona.com/?cod_promh=4SpHl1jT7A#/es_ES/J025024/WEB i inserir el següent codi: CONTRATISTES24