Tornar al llistat
La Cambra16 febrer

La Cambra de Contractistes celebra la jornada titulada "El tancament fiscal 2023 i aproximació a les novetats previstes per al 2024 i la importància dels Informes de Sostenibilitat per a les empreses contractistes"

Des de la CCOC analitzem el tancament fiscal de l'any 2023 i el paper essencial dels Informes de Sostenibilitat

La Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya va organitzar amb èxit la seva jornada anual el passat 15 de febrer, centrant-se en "El tancament fiscal de 2023 i les perspectives per al 2024, així com la importància dels Informes de Sostenibilitat per a les empreses contractistes". En aquest esdeveniment, es va posar l'èmfasi en l'anàlisi del tancament fiscal de l'any anterior i en la revisió de les novetats comptables rellevants per al sector.

Una de les temàtiques destacades en aquesta edició va ser el marc legal dels Informes de Sostenibilitat, subratllant-ne l'obligatorietat i la seva importància per a totes les empreses del sector. 

En el decurs del seminari la Sra. Carolina Mateo, economista i sòcia de BNFIX PICH AUDITORS, va presentar les principals novetats a tenir en compte en el tancament fiscal de l'any anterior.

Tot seguit els participants van gaudir de l’exposició realitzada pel Sr. Gonzalo David García de Castro, Inspector i ex-director del Departament de Gestió Tributària de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, que centrà la seva exposició en els treballs preparatoris per a la implantació del sistema de facturació electrònica VERIFACTU desenvolupat l’AEAT, i en el tractament fiscal de les remuneracions dels membres del consell d’Administració a la llum de les darreres sentències del Tribunal Suprem.

Finalment, la Sra. Estefania Sánchez, advocada i experta en informes de sostenibilitat de BNFIX PICH tax legal audit, i el Sr. Joan Claret, economista i auditor de comptes, de BNFIX PICH AUDITORS, van exposar el marc legal i l’aplicació i els avantatges d’elaborar els Informes de Sostenibilitat per a les empreses del sector.

En conjunt, la jornada va proporcionar als assistents una visió completa dels aspectes fiscals i comptables rellevants per al sector de les empreses contractistes, així com una comprensió aprofundida del marc legal dels Informes de Sostenibilitat.