Tornar al llistat
La Cambra31 maig

Celebrem juntament amb Deloitte i ASINCA una jornada sobre Sostenibilitat, Descarbonització i Economia Circular a la Construcció

Experts debaten sobre el futur sostenible de les Infraestructures en una jornada organitzada per CCOC, ASINCA i Deloiite

Ahir, en col·laboració amb la Deloitte i l'Associació Catalana d'Enginyeria i Arquitectura (ASINCA), vam organitzar la jornada sobre "Sostenibilitat, Descarbonització i Economia Circular a la Construcció". Aquesta trobada tenia com a objectiu principal explorar les noves tendències reguladores ESG i les pràctiques innovadores en el sector de les infraestructures, amb un èmfasi especial en la descarbonització i l'economia circular al llarg de tota la cadena de valor del sector.

Iván Rubio, soci responsable del sector d'Infraestructures a Catalunya, Aragó, Balears i Andorra de Deloitte, va donar la benvinguda a l'acte, destacant les transformacions significatives que ha viscut el sector en els darrers anys. Va subratllar la importància del desenvolupament sostenible de les infraestructures.

Adela Sobaler i Christophe Bocquet, Senior Manager i Manager respectivament de Sostenibilitat i Canvi Climàtic de Deloitte, van abordar els desafiaments més urgents que enfronta el sector de la construcció en el seu camí cap a la sostenibilitat per a l'evolució futura de les infraestructures, amb l'objectiu d'aconseguir una rendibilitat sostenible. Les empreses del sector han de transformar la seva operativa, implementant noves tecnologies i abordant els objectius de descarbonització i economia circular amb una doble visió, estratègica i tàctica, centrada en la gestió de riscos i la captació d'oportunitats derivades del marc normatiu europeu (CSRD, Taxonomia Ambiental Europea, Directiva d'Eficiència Energètica en Edificis, CS3D, Llei de Canvi Climàtic, entre altres) on s'estan destinant grans esforços per establir un model de producció i consum basat en l'economia circular i baix en carboni.

Durant la taula rodona moderada per Adela Sobaler, van participar Beatriz Rubio (Directora Corporativa de Sostenibilitat d'OHLA), Carla Fos (Corporate Sustainability Manager de Molins) i Christophe Bocquet. Tots van compartir els pilars fonamentals de les seves estratègies de descarbonització, van ressaltar la importància de la col·laboració empresarial en la recerca de solucions sostenibles i resilients, i van subratllar la necessitat del suport de l'Administració per assolir els objectius compartits per a un futur més sostenible.

Finalment, la jornada es va concloure amb les intervencions de Lluís Moreno, president de la CCOC, i Pier Berglund representant d'ASINCA, agraint als especialistes les seves aportacions i destacant el gran repte d'estendre la sostenibilitat a tots els actors del sector, independentment de la seva mida o tipologia de negoci.